Акценти
Начало / Икономика / Фирма за недвижими имоти ужилила Община Плевен с десетки хиляди левове, представяла фалшиви документи

Фирма за недвижими имоти ужилила Община Плевен с десетки хиляди левове, представяла фалшиви документи

Миналата седмица в Дирекция „Местни данъци и такси” на Община Плевен е получен анонимен сигнал, че  при сделки с недвижими имоти, извършвани с посредничеството на една фирма, специализирана за извършване на такива сделки, са представяни фалшифицирани бордера пред нотариус. С тях се удостоверявало, че са платени дължимите такси при изповядване на този вид сделки, без това да е действително така. За голямата финансова измама съобщиха днес на оперативното заседание в Община Плевен.

При нотариалното изповядване на сделките са представяни бордера с фалшив печат на банка, стана ясно днес.  Сега предстои да бъде установено в какъв срок назад е продължавала тази практика. Прави се данъчна ревизия пет години назад. Досега са намерени сделки, сключени с фалшиви бордера, в периода 2015-2016 г., съобщи шефът на дирекция „Местни данъци и такси” – г-жа Бахнева.  Тепърва ще се изяснява с каква сума е ощетен общинският бюджет, но при всички случаи става въпрос за много десетки хиляди лева, посочи Георг Спартански.

Окръжният прокурор Ваня Савова вече е уведомена за случая, за да се предприеме необходимото от Прокуратурата за установяване на престъплението и неговите автори.

Засега има данни само за една фирма за недвижими имоти, която е представяла тези фалшифицирани бордера пред един и същ нотариус.

Кметът поясни, че клиентите, които са се предоверили на фирмата посредник, сега ще трябва да внесат по сметка на Общината дължимите такси, които са в размер на 2.85% от стойността на сделката.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...