Начало / Общество / Промени в наредбата за летните градини разглеждат днес съветниците в Плевен

Промени в наредбата за летните градини разглеждат днес съветниците в Плевен

По предварителен дневен ред от 34 точки ще заседава днес  Общинският съвет на Плевен. Първите три точки касаят три от общинските наредби – Наредба №3 за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на Община Плевен, Наредба №15 за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на територията на Община Плевен и Наредба 17 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Плевен.

Съветниците ще разгледат предложение и от Комисията за организиране и провеждане на конкурс за избор на управител на „Диагностично-консултативен център ІІІ-Плевен” ЕООД. Собственик на капитала на здравното заведение е Община Плевен. В определения срок, документи за участие в конкурса са подали д-р Николай Хинков и д-р Снежина Тодорова.

В дневния ред е предвидено  изслушване на отчет за изпълнението на бюджета на Община Плевен за 2016 г. и информация за изпълнението на текущия бюджет на Община Плевен, сметките за средства от Европейския съюз и основните показатели към 30 юни 2017 г.

На това заседание съветниците ще обсъдят предложение за нов Правилник за работата на Общински съвет по етнически и интеграционни въпроси и приемане на нов състав на Съвета.

Общински съвет – Плевен предстои да вземе решение и по предложение ОУ „Антон Страшимиров“ – с.Бохот, да стане средищно училище.

На днешното заседание ще бъде представен и отчет за дейността на Общински съвет – Плевен за периода 01.01.2017 г. – 30.06.2017 година.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...