Начало / Образование / Ученици от Езиковата гимназия в Плевен с награда за авторски сценарий от театрален фестивал

Ученици от Езиковата гимназия в Плевен с награда за авторски сценарий от театрален фестивал

Трупата на Гимназията с преподаване на чужди езици в Плевен стана безспорен фаворит на публиката и журито и грабна наградата за най-добър авторски сценарий от Петя  театрален фестивал „Завесата се вдига за немския език“.Фестивалът се организира  от Гьоте институт  и е подкрепен от Посолството на Германия. Темата тази година беше “Свободата: право, задължение, чувство или възможност?

В съревнованието взеха участие 25 училища от цялата страна, от които само 12 са допуснати до националния кръг в гр. Монтана, където компетентно жури класира постановките.

Плевенският екип с ръководител  Румяна Стаменова и с постановчик Боряна Макавеева постави спектакъла „Силата да си свободен”. Участниците-ученици от X д клас: Невен Вутев, Пламен Георгиев, Стефания Маринова, Пламена Церянска, Маринела Йорданова, Ивайло Георгиев, Петя Георгиева, Мария Блажева, Рая Димитрова и Андрей Петков, представиха не само себе си и училището, но и града ни.

В деня на награждаването всички говореха: “Плевен са … различни, модерни, въздействащи“. Дните, прекарани на престижния форум, бяха незабравимо преживяване и несравним опит за всекиго от участниците.

В рамките на предстоящо мероприятие „Седмица на немската култура“ през месец юни плевенската общественост ще има възможността да види отличената постановка на учениците от ПГПЧЕ.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...