Начало / Общество / От полицията съветват гражданите да бъдат бдителни по време на предстоящите празници

От полицията съветват гражданите да бъдат бдителни по време на предстоящите празници

Служители на ОДМВР – Плевен, заедно с пожарната, са извършили проверки и огледи на всички храмове на територията на областта. Проведени са разговори и с охранителни фирми, създадена е организация за обезпечаване с оперативен състав в петък и събота, когато се очаква струпване на гражданите около храмовете.

От полицията напомнят гражданите да не забравят личните си карти. Съмнителни багажи и лица със съмнително поведение ще бъдат проверявани в нощта на Великден около храмовете. Призоваваме гражданите да проявяват повече бдителност, в случай че забележат хора със съмнително поведение или багаж да сигнализират на тел. 112 или на най-близко намиращия се униформен. По време на самите празници ще има патрули и в кварталите на Плевен с оглед предотвратяване на кражби по домовете, когато повечето жители на Плевен ще са извън града, както и в малките населени места. Създадена е и организация патрули от КАТ да улесняват трафика. Призоваваме водачите да проявяват повече толерантност и търпение при ситуациите, в които ще се наложи да изчакват на определени пътни участъци.

През празничните дни е осигурено максимално полицейско присъствие и контролът по пътищата в област Плевен ще бъде засилен навсякъде.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...