Акценти
Начало / Образование / В апел за защита на училището се превърна честването в ОУ „Васил Левски”

В апел за защита на училището се превърна честването в ОУ „Васил Левски”

Деца, родители и учители се събраха днес в двора на ОУ „Васил Левски” в Плевен, за да почетат годишнината от гибелта на Апостола. Събитието беше организирано час по-рано от официалното честване в центъра на града и се превърна в апел за защита на  училището, което е предложено за закриване и разкриване на негово място на ново.

За отбелязването на 144 години от обесването на Васил Левски учениците представиха кратка програма, която завърши с изписването на името на патрона на училището от деца. Почетният председател на комитета „Васил Левски” в Плевен – Васил Копчев, се включи в програмата, рецитирайки въодушевено стихове на Орлин Орлинов, посветени на Апостола.

„Днес ние искаме да преоткрием моралната сила на Левски и вярата му за целокупна, независима България, за превръщането на роба в борец, за  това да бъдем равни пред законите и да не щадим личното в името на общото”, каза в словото си директорът на ОУ „Васил Левски” – Таня Тонева. Позовавайки се на заветите на Левски тя призова за подкрепа, за да бъде защитено училището. „В това училище работят сърцати българи, които изпълняват своята мисия и призвание, имаме своите  постижения – образователни и професионални, подчерта тя и допълни, че „ако се научим да съизмерваме делата си с аршина на Апостола, препятствията, които срещаме по пътя си, няма да ни се струват непреодолими и бъдещето, към което сме се запътили, е  постижимо и ще осъзнаем, че е в нашите ръце”. Подкрепете ни, призова Таня Тонева.

Уверение, че ще имат подкрепа даде лидерът на ВМРО – Красимир Каракачанов, който присъства на събитието в плевенското училище заедно със съветници от МВРО и НФСБ в местния парламент.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...