Начало / Образование / Над 13 800 ученици от област Плевен включени в  проекта „Твоят час“

Над 13 800 ученици от област Плевен включени в  проекта „Твоят час“

110 училища от област Плевен се включиха в проекта „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания и компетентности (Твоят час)” . Проектът е финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Основната цел на проекта е създаване на условия за повишаване на потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище. Превръщане на училището в по-привлекателно място за учениците, с което да се намали преждевременното им напускане на образователната система, и изграждане на по-голяма увереност в собствените им сили, за да се насърчи бъдещата им социална, професионална и личностна реализация.

В дейностите на проекта са обхванати общо 13 808 ученици от Плевенска област.

Сформирани са групи, разпределени в тематични области, за работа с ученици за преодоляване на обучителни затруднения и групи за извънкласни дейности по интереси. Групите за преодоляване на обучителни затруднения са в тематичните области математика, български език, чужди езици, дигитална компетентност, хуманитарни науки, природни науки. Групите за извънкласна дейност по интереси са в областите наука, техника и технологии, здравно образование, гражданско образование, предприемачество, програмиране и креативно мислене, изкуство и култура, спорт.

Чрез участието в дейностите на проекта „Твоят час“ учениците ще развият уменията си  за учене, творческите и спортните си способности в тематични области, които са извън включените в задължителната училищна подготовка и ще спомогнат на учениците, които срещат затруднения в подготовката си по задължителните дейности в училище, като ще повишат и мотивацията им за учене, обясниха от РУО – Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...