Акценти
Начало / Култура / „Последна територия“ на Момчил Николов представят днес в Арт център – Плевен

„Последна територия“ на Момчил Николов представят днес в Арт център – Плевен

Днес е представянето книгата на Момчил Николов „Последна територия”. Мероприятието ще се проведе от 18:00ч. – Арт център Плевен.

Момчил Николов е роден на 16 септември 1970 г. Завършва медицина в Плевенския медицински университет. Издал е няколко сборника разкази, романи и пиеси. Името му се асоциира с платформата „Бърза литература“, чиито представители документират съвременната градска среда, използвайки реалистични детайли от всекидневието.

В новата му книга ще откриете история за един мъж, който  се събужда в Барселона, без да има идея как е попаднал там. Нищо не му е познато, дори собственото му лице. Кой е този човек? Как е попаднал там, каква е жената, татуирана наскоро на ръката му и защо поразително прилича на статуята на богиня от един барселонски площад? Много въпроси се трупат, но бързо започват да се намират отговори, след като мъжът среща мистериозната Елена и бавно започва да си спомня какви ги е вършил предната нощ… Маноло е роден с деформирани крайници, една от жертвите на обвеяното с трагична сла¬ва лекарство талидомид. Неговият недъг го насърчава да развива ума си и след години усилия и преодоляване на препятствия той става популярен психиатър. Това, което не¬говите пациенти не знаят, е, че той умее нещо повече – Маноло е пробил тъканта на реалността и броди из Последната и най-мистериозна територия, тази на съня. Между Маноло и мъжа, който не познава лицето си, има връзка, която е скрита сред лабиринта на един от най-мащабните и задълбочени романи, излизали у нас – „Последна¬та територия”. Извървете го и открийте изхода към неподозираното бъдеще… Авторът на трилогията „Кръглата риба” Момчил Николов се завръща след петгодишно мълчание с мащабен роман, който, на границата на психологическия трилър и анти¬утопията, излиза далеч извън стандартната представа за българска литератур

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...