Начало / Култура / Този месец ни очаква разнообразна и богата програма в Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен

Този месец ни очаква разнообразна и богата програма в Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен

В последния месец на 2016 година за всички любители и почитатели на театъра от Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен са подготвили разнообразна и богата програма.

Днес ще може да гледате комедията от Н.В.Гогол „Женитба“. С режисьор – Николай Урумов, сценография и костюми – Кирил Наумов.

На 6 декември от 19 часа в Камерната зала ще бъде представена постановката „Женско царство“ от Ст. Л.Костов. Постановка – Ива Николова.

„Отворена брачна двойка“  от Дарио Фо с режисьор Ива Николова ще може да гледате на 8 декември от 19 часа в Камерната зала.

Всички почитатели на пиесата на Шекспир „Цимбелин“ на Лилия Абаджиева ще имат възможността да я гледат отново. Това ще се случи на 12 декември от 19 часа.

На 14 декември в Плевен ще гостува ДКТ „Васил Друмев”- Шумен  със спектакъла „Едно на лице – две наопаки”. Италианската комедия е дело на носителя на Нобелова награда за литература – драматурга и писател Дарио Фо. Режисьор на спектакъла е популярният актьор Михаил Петров, а сценографията и костюмите са вдъхновени от Диляна Асенова.

 Спектакъла на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен и Северняшки ансамбъл „Иван Вълев” –  „Българите идат”  гледаме на 15 декември  от 18 часа.

Спектакъл „Методът Грьонхолм“ на Театър „Сълза и смях“ ще се играе в Плевен. Представлението е от 19 часа на 21 декември. Пиесата е на съвременния испански драматург Жорди Галсеран. Режисьор е Пламен Панев. Участват Асен Блатечки, Христо Бонин, Светлана Бонин и Николай Урумов.

От Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен са се погрижили и за най-малките почитатели на театъра. На 5 и 9 декември от 18 часа гледаме кукленото представление „Тигърчето Спас и малкото голямо слонче“

На 8 декември от 18 часа гледаме „ Франклин“ и на  12,13,14,16 и 23 отново от 18 часа куклен спектакъл на Милена Мавродиева – „Коледно приключение“

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...