Акценти
Начало / Общество / Програма за отбелязване на 10 Декември

Програма за отбелязване на 10 Декември

Програмата за отбелязване на 139 години от Освобождението на Плевен ще премине под мотото „Плевен, 10 декември – България помни“”.

Тя ще започне с Празник на възрожденската и патриотичната песен, който ще се проведе в зала „Катя Попова” на 7 декември, от 17 часа.

На 8 декември от 18 часа отново в зала „Катя Попова” ще бъде прожектиран документалния филм „Памет”. Той е съвместна продукция на Военноисторически музеи и Телевизия „Плевен спринт“

Две постерни изложби ще бъдат показани по повод годишнината. На 9 декември от 11 часа в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ ще бъде открита изложба постери на тема „140 г. от рождението на арх. Пенчо Койчев“. На 10 декември от 9 часа е представянето на постерната изложба „Непознатият Плевен”, поставена на оградата на къща музей „Цар Освободител Александър ІІ”.

Тържественият ритуал по повод 10 декември ще е от 11 часа на пл. „Възраждане”. В 12.30 ч, в ДКТ „Иван Радоев” ще започне празничният концерт спектакъл „Плевен, 10 декември – България помни“ с участието на актьори от ДКТ „Иван Радоев”, Общински хор „Гена Димитрова”, Общински духов оркестър, Фолклорен ансамбъл „Мизия”, хор „Звъника”, вокална формация „Арлекин”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...