Акценти
Начало / Образование / Област Плевен с годишната награда „Учещ регион”

Област Плевен с годишната награда „Учещ регион”

Регион Плевен получи годишната награда в категория „Учещ регион” по време на Националните дни за учене през целия живот, които се проведоха от 6 до 8 октомври в Бургас. Наградата се присъжда за принос в сектора за учене на възрастни и регионът ни е обявен за №1 с най-голям брой обучени възрастни.

„Това е най-хубавото признание за цялата отдаденост, заедно, на всички нас… Благодарности, най-истински, на екипа на РУО – Плевен, на директорите и учителите от регион Плевен. Бъдете горди, както се чувствам и аз”, сподели Албена Тотева, началник на РУО – Плевен.

На 43 щанда на пл. „Тройката” в Бургас участници от цяла България представиха своите продукти, таланти и умения. На изключителен интерес от страна на широката публика се радваха представителите на регион Плевен – Професионална гимназия по  ресторантьорство, търговия и обслужване и  Професионална гимназия по  туризъм „Алеко Константинов”.  Атрактивните щандове на двете гимназии, подредени със сладкарски изделия и рекламни материали, както и демонстрациите  от учениците на приготвяне на коктейли и декориране на сладкарски изделия привлякоха вниманието на присъстващите и заслужено спечелиха техните овации.

Дните за учене се осъществяват от МОН, в партньорство с други организации по проект: „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни“,  съфинансирането е по линия на програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Снимка: ПГРТО – Плевен

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...