Начало / Последни новини / Вихър пак вкара пет гола на Мизия

Вихър пак вкара пет гола на Мизия

Вихър /Славяново/ разгроми с 5:0 в Кнежа местния Мизия и го отстрани от турнира за купата на Аматьорската футболна лига. Само преди няколко дни двата отбора се срещнаха в Славяново за първенството на Северозападната Трета лига и тогава състава от Кнежа отнесе 1:5. Днес на собствен терен те отново бяха безпомощни срещу селекцията на Красимир Бислимов. Гостите доминираха изцяло през всичките 90 минути, изковавайки крайния успех с лекота. През първата част топката само веднъж навести мрежата на домакините. В 10-ата минута точен бе Калоян Тодоров, оползотворявайки пас на Анатоли Петров.

Веднага след почивката резултата бе удвоен – вратарят на Мизия опита да избие топката, но я насочи в крака на отлично пласирания Александър Скорчев и след рикошета стана 2:0. Десетина минути по-късно Евгени Систов направи преднината на гостите категорична. Малко след това Калоян Тодоров нахлу на скорост в наказателното поле и засече пас на съотборник за 4:0. Два пъти се разписа и Систов, реализирал и в 78-ата минута след центриране на Траян Димитров.

Така славяновския тим се класира за финала на турнира в Плевенска област. В него съперник ще му е едноименния състав от град Левски. Двубоят е в Славяново на 5 октомври от 15:00 часа. Победителят продължава в следващия етап на АФЛ – зоналният.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...