Акценти
Начало / Избори / 163 избирателни секции ще отворят врати в плевенско за  президентския вот и референдума

163 избирателни секции ще отворят врати в плевенско за  президентския вот и референдума

От заповед на кмета на Община Плевен Георг Спартански стана ясно, че за провеждането на изборите за президент, вицепрезидент и за националния референдум,  са образувани общо 163 избирателни секции на територията на Общината.

Припомняме ви, че денят за размисъл е 5 ноември, а изборният ден и денят за провеждане на националния референдум – 6 ноември, започва в 7.00 часа. Оповестяването на резултати от социологически проучвания може да започне след 20 часа на 6 ноември. ЦИК обявява края на изборния ден след приключване на гласуването на територията на страната, но не по-късно от 21 часа на 6 ноември.

Веднага след приключване на изборите Секционните избирателни комисии преброяват гласовете за кандидатските листи и изготвят протокол с резултата от гласуването, който предават на Районните избирателни комисии. СИК имат ангажимент да обявят на общодостъпно място пред избирателната секция резултатите от гласуването чрез поставяне на копие от подписания протокол, веднага след изготвянето на документа за проведения избор и за референдума.

До 20 часа на 8 ноември ЦИК трябва да обяви резултатите от гласуването и да обяви имената на избраните президент и вицепрезидент. Обявяването на резултатите от референдума е със срок до 5 дни след приключване на гласуването.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...