Акценти
Начало / Общество / Подготвя се Областна стратегия за намаляване на жертвите по пътищата

Подготвя се Областна стратегия за намаляване на жертвите по пътищата

До края на месец март да бъде подготвен проект на Областната стратегия за намаляване на жертвите по пътищата вПлевенска област, както и проект на план за изпълнението й, реши по време на днешното си заседание Областната комисия по безопасност на движението. То беше ръководено от зам.-областния управител Тошко Гетов. Представена  беше презентация на Националната стратегията за подобряване безопасността на движението по пътищата на Република България за периода 2011-2020 г.

Сформира се работна група от експерти, която ще разработи Областната стратегия за намаляване на жертвите по пътищата в област Плевен.  Тя включва освен представители на Областна администрация Плевен и представители на още няколко организации – Светослав Василев от ОД на  МВР , Румен Менков  от Областно пътно управление, Пламен Аспарухов от ДАИ,  Анелия Цветанова от Български червен кръст  и Елена Кирицова от Сдружение “Развитие на личността и човешките общности”. Предвижда се преди приемането му, документът да бъде представен за широко обществено обсъждане.

На заседанието бяха  приети конкретни задачи за разработване на плана  действие за подобряване  на безопасността на движението на територията на област Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...