Начало / Общество / Торта за олимпийците от „Гълъбец” подари Мартин Митев

Торта за олимпийците от „Гълъбец” подари Мартин Митев

С много емоции, усмивки и удовлетворение от постигнатото преминаха Детските летни олимпийски игри, които за пета поредна година организират децата на улица „Гълъбец” в Плевен. Те се провеждат всяка година, а тази Общината ги включи в програмата си „Ваканция в Плевен”.

Вчера на улица „Гълъбец” беше истински празник благодарение на сплотените плевенчанчета, подкрепени от техните родители.

Специален гост на проявата беше председателят на Общинския съвет – Мартин Митев. „Поздравявам малките олимпийци за чудесната инициатива и им пожелавам да бъдат здрави, да радват с успехите си своите родители и да се забавляват много в оставащите дни от ваканцията”, се обърна той към младите ентусиасти и пожела тази олимпиада да се превърне и в общоградска проява“, обърна се към децата председателят на местния парламент и пожела успех на всички участници в игрите. От името на Общинския съвет той направи подарък – голяма шоколадова торта, с която участниците да възстановят силите си след финала.

торта мартин митев гълъбец

Гости на детския празник бяха още общинският съветник и председател на Съюза на математиците Диана Данова и началникът на отдел „Образование” в Община Плевен Йонита Иванова.

След встъпителната част децата от „Гълъбец“ се бяха подготвили с музикален поздрав към зрителите – изпълнения на поредица от песни под мотото „Песните на Вашите спомени“, една от които бе емблематичната песен на незабравимия Емил Димитров „Моя страна, моя България“. Плевенчанчетата показаха, че са добри и в народните хора, след което започна и самата състезателна част. Като на истинска олимпиада и тази на „Гълъбец“ беше открита със запалване на олимпийски огън и с тържествено рязане на лента. Прозвуча химнът на България, издигнато бе и знамето на улица „Гълъбец”. Над 20 състезатели премериха сили в четири вида спорт – волейбол, колоездене, бадминтон и тенис на маса.

Освен голямата доза добро настроение, децата от „Гълъбец“ имаха и своята благородна кауза – в урни, поставени на място, те събираха средства, които ще дарят за кампанията „Българската Коледа“.

гълъбец детски олимпийски игри

гълъбец детски олимпийски игри (2)

Мартин Митев деца Гълъбец

IMG_8016

igri 15

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...