Акценти
Начало / ЕВРО 2016 / Евро 2016: Група В – Русия се възползва от несигурността на Англия

Евро 2016: Група В – Русия се възползва от несигурността на Англия

Огромна офанзива се разрази около двубоя от група В Англия – Русия завършил без победител – 1:1. Отборът на Рой Ходжсън като, че ли имаше повече аргументи за краен успех.  Не успя обаче да ги превърне в така жадуваната победа. Секунди не му стигнаха. Разочарованието бе пълно. Но въпросът е от какво. Ясно се видя, че англичаните владееха инициативата. Нещо обаче не беше наред. Проблемът е психологически.

Англичаните никога не са преодолявали полуфиналите на континентален шампионат. Видно е, че още тежат и разочарованията от последните участия на световните първенства. В мача с Русия избранниците на Рой Ходжсън уж действаха храбро, но страхът от нов провал ги правеше несигурни. Всеки може да допусне гол в последните секунди и примерите са неизброими. Въпросът е, че англичаните пропуснаха да изковат успеха доста по-рано. Именно от тази несигорност се възползва опитния тим на съперника им. Руснаците имаха отделни проблясъци в сблъсъка, но като цяло действията им показваха, че основната им цел е да не загубят. В крайна сметка го постигнаха. Иначе потенциалът и на двата отбора не показва, че им предстои да реализират нещо голямо във Франция.

Отличен старт за Гарет Бейл и компания, които спечелиха битката на дебютантите Уелс – Словакия 2:1. Неимоверна помощ за победителите оказаха и феновете им. Бейл показа защо е играч на еврошампиона Реал /Мадрид/. Към него като добавим и един от най-добрите полузащитници на Острова – Аарън Рамзи става ясно, че селекцията на Крис Коулман има двама опитни лидери. Словакия бе разочарование. Проспа цяло първо полувреме. После уж се вдигна, но само временно. Това се оказа пагубно за тях.

Снимка: fakti.bg

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...