Начало / Политика / Инспектираха ремонта на пътя Гривица – Пордим

Инспектираха ремонта на пътя Гривица – Пордим

Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов инспектира ремонта на пътя Гривица – Пордим, заедно с областния управител Ралица Добрева, кмета на Община Пордим Детелин Василев и директора на областно пътно управление – Плевен инж. Ивайло Денчев.

Участъкът от 10 километра на третокласния път основно се ремонтира, сред като на свое заседание през април Министерски съвет одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2016 г., като за пътя Гривица – Пордим бяха предвидени 4 млн. лева. До това решение се стигна с активното съдействие от страна на народния представител Владислав Николов от ГЕРБ.

pordim 13.06 - 2

През март месец жители на община Пордим връчиха протестно писмо до Народното събрание и Министерски съвет на депутата по време на приемния му ден в общината, направен заедно с кмета на община Пордим Детелин Василев. Пордимчани настояваха за спешен основен ремонт на третокласния път Плевен – Пордим, който свързва областния център с три общини – Пордим, Левски и Летница, напомнят от ПП ГЕРБ. Под искането се бяха подписали над 1000 жители и представители на бизнеса в общината. Според тях над 20 години пътят не е ремонтиран или ако е ремонтиран, то това е само козметично запълване на дупки. Необходимо бе цялостно асфалтиране, тъй от сегашното му окаяно състояние, не с дупки, а цели ями, страдаха всички – по него се движи целият поток от товарни и леки автомобили на земеделските производители от региона, пътуват училищните автобуси, които извозват деца до средищните училища.

Снимки: ПП ГЕРБ

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...