Начало / Общество / Шест плувни басейна ще работят това лято в Плевен

Шест плувни басейна ще работят това лято в Плевен

Със заповед на кмета са определени отговорниците за водните обекти, които през това лято ще работят в Плевен. От заповедта става ясно, че шест ще са басейните, отворени за посетители през летния сезон. Освен покритият плувен басейн на ул. „Иван Вазов”, ще работят още  „Хаджи Васко Комитата” на ул . „Сан Стефано” 47, в ПГ по лозарство и винарство в жк „Сторгозия”, двата плувни басейна в парк-хотел „Кайлъка” и хотел „Орбита”, малкият и големият басейн на мотел-ресторант „Гривица”.

Със издадената заповед отговорниците на водните обекти се задължават да организират максималното им  обезопасяване, да осигурят постоянно присъствие на медицинско лице и спасител.

Преди откриване на плувния сезон в споменатите водни обекти, отговорниците трябва да представят в РЗИ – Плевен сключените договори със спасител и медицинско лице, а също санитарен журнал и санитарно разрешително. За непредставяне на тези документи ще се налагат санкции, предупреждават от Община Плевен.

До 24 юни Общинската междуведомствена комисия  по водно спасяване трябва да извърши проверка на водните обекти, определени за къпане на територията на общината и ако констатира нарушения, ще издаде предписания със срокове за изпълнението им.

Прочетете също:

Община Плевен проверява сигнал за неприятна миризма в жк „Сторгозия“

Служителите на отдел „Екология“ при Община Плевен извършват проверка по сигнал за неприятна миризма, подаден ...