Начало / Последни новини / Без плевенско участие на волейболните финали при девойките

Без плевенско участие на волейболните финали при девойките

Плевенският Спартак 1996 не достигна до заключителната част на националното първенство по волейбол за девойки младша възраст. Това стана факт преди малко, когато възпитаничките на треньорката Марияна Костова завършиха на последното място в зоналния турнир на Група 3, чийто домакин бе столичния ЦСКА.

Според регламента победителя се класира директно за финалната фаза, която ще излъчи шампиона и подгласниците му. Завършилите на второ и трето място в групата ще участват в допълнителни квалификационни турнири, даващи им шанс за класиране на финалите на първенството.

В зала „Васил Симов“ съперници на плевенския тим бяха Берое /Стара Загора/, столичните ЦСКА и Левски.

Волейболистките ни загубиха и трите си срещи. На старта те отстъпиха с 0:3 на армейките, като в първия и втория гейм взеха едва по 12 точки, а в третия – 18. Със същия резултат ги подчини и Левски. Началото бе кошмарно за състава от Плевен, който записа само 10 точки. В следващите два девойките ни подобриха играта си, но завършиха съответно с 21 и 19 т.

Решаващ бе мача с Берое. В първите два гейма доминираха волейболистките от Стара Загора – 25:13 и 25:14. Последва активизиране на Спартак, довело до успех да тях с 25:19. В четвъртата част обаче плевенския отбор взе само 16 т. и загуби двубоя с 1:3. Трите поражения му отредиха отпадане от надпреварата.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...