Акценти
Начало / Общество / Кметът със сериозни мерки да промени облика на Плевен за празника

Кметът със сериозни мерки да промени облика на Плевен за празника

Изпочупените и смачкани кошчета за боклук да изчезнат от центъра на Плевен до празника на града. Това разпореждане даде кметът на Плевен Георг Спартански днес по време на редовната оперативка в Община Плевен. „Изпочупени, увиснали – този вид не отговаря на претенциите на град като Плевен“, категоричен бе градоначалникът. Той заяви още, че няма да посреща гости от чужбина с тези кошчета.

Спартански призова и общинската администрация да вземе отношение, като предлага идеи за справянето с проблемите, а не само да чака разпореждане. Кметът посочи, че със своите петима заместници започва проверки в града, като всеки от тях ще отговаря за конкретен район. Ще се следи дали и колко качествено се върши работата, почистено ли е по улиците, има ли незаконни автоморги, проблемите с бездомните кучета и т.н.

В подготовката за празника на града ще бъде изчистена отново и Каскадата, където са предвидени да се направят част от концертите. Почистване е предвидено на Оркестрината в Градската градина.

Редом с останалите дейности, текат усилено и дейностите по зацветяването на тревните площи на площад „Свобода“ и поставянето на кошниците с цветя по лампите.

Въпреки многобройните запитвания за поставяне на атракциони за празника, кметът отново беше категоричен, че те нямат място в града и могат да бъдат разположени извън него. Той отбеляза, че няма нужда за някой допълнителен лев, да превръщаме града в лунапарк. За да не се разполагат търговци със сергии, пък ще следи Общинският инспекторат, който ще отговаря за спазването на реда по време на празника.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...