Акценти
Начало / Общество / Плевенчани с голям интерес към Центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване

Плевенчани с голям интерес към Центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване

95 заявления за потребители са постъпили вече по проект „Разкриване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда“ от 3 май досега. Това стана ясно по време на редовната ошеративка на общинската администрация. Центърът за почасови услуги ще помага на възрастни и хора с увреждания в Плевен. Кметът на Плевен Георг Спартански изрази своите притеснения, че до края на срока за подаване на документи броят на желаещите ще нарасне многократно, а места ще има за ограничен брой потребители.

Срокът за изпълнение на проекта е 25 месеца, а този на предоставяне на услугите – 18 месеца.

Проектът „Разкриване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда” ще предлага прилагането на комплексен подход за предоставяне на интегрирани почасови социални услуги на територията на град Плевен. Целева група на проекта ще са хора с увреждания и техните семейства, както и хора над 65 г., с ограничение или невъзможност за самообслужване. Чрез проекта ще се предоставят интегрирани услуги за хората с невъзможност за самообслужване, както и за хора с увреждания, чрез съчетаване на комплексни действия в посока на осигуряване на дългосрочна грижа, включително социални, здравни и психологически, в общността и/или в домашна среда; ще се оказва подкрепа за организиране на ежедневието и създаване на условия за социални контакти.

Общата стойност на проекта е в размер на 499 881,88 лв., а началото на предоставянето на услугите трябва да бъде поставено на 01.08.2016 г. (индикативно) и да приключи на 31.12.2017 г., като предстои удължаване до 28.02.2018 г..

Информация за необходимите документи може да намерите тук.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...