Начало / Последни новини / U17: Рефер прекърши осем от Спартак в Благоевград

U17: Рефер прекърши осем от Спартак в Благоевград

Юношите младша възраст на плевенският Спартак загубиха с 1:3 гостуването си на Пирин /Благоевград/  в среща от 26-ия кръг на Елитната футболна група до 17 години /U17/.

Селекцията на треньора Цветомир Младенов изигра последния  половин час от двубоя с осем футболисти. Поражението на спартаковци нанесоха не домакините, а главният съдия Петър Григоров, който с неадекватните си отсъждания само за шест минути отстрани трима футболисти на гостите. В 50-ата минута състезател на Пирин и негов съперник опитаха саморазправа. Реферът реши да вдигне червени картони на благоевградчанинът и Кристиян Райчев. Изгонването на последният изуми всички, защото в момента на суматохата бе на … 30 метра от нея. Три минути по-късно топката напусна терена и Григоров вдигна директен червен картон на Янислав Илиев за нарушение. След още три минути съдията отстрани и Благовест Ленков за удар без топка по съперник. Останал с осем футболисти плевенският тим трябваше и да наваксва гол пасив, получен в края на първото полувреме. Спартаковци успяха да го сторят в 66-ата минута чрез Владимир Кирилов.

По-малко от четвърт час не достигна на 8-членния състав да вземе точка. Пиринци се възползваха от численото си предимство и вкараха в 75-а и 77-ата минути.

„На терена в Благоевград излязоха два равностойни отбора. Ако беше всеки друг съдия никога нямаше да загубим от Пирин. Малък отбор сме и за това ни препъват по този начин. Всяко тенденциозно отношение обаче си има граници. С нас това стана традиция. Първото полувреме контролирахме всичко на терена. Пропуснахме да открием резултата. Противникът имаше едно положение и го материализира. След почивката нямаше футбол, защото инициативата взе реферът. Въпрето него с 8 футболисти можеше да вземем точка. Нормално е да не успеем. Допълнително ни тежеше натрупалата се умора и отсъствието на капитана Цветелин Иванов. Липсата му ме принуди да направя сериозни размествания в състава“, коментира Цветомир Младенов.

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...