Начало / Здравеопазване / 9 316 са отпуснатите безплатни винетки в област Плевен

9 316 са отпуснатите безплатни винетки в област Плевен

9 316 са отпуснатите безплатни винетки за 2016 г. на хора с увреждания в област Плевен до края на месец август. Това съобщи директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане” –Плевен, Рени Караиванова. Само за месец август броя подадени заявления за винетки  е 73 отпуснати и са отпуснати 73 стикера.

Припомняме ви, че това е една малка привилегия за лица с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност или вид и степен на увреждане, както и лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст. Или по – скоро е държавна компенсация за посочените хора.

Лицата с увреждания имат право да получат безплатно една едногодишна винетка за един собствен или съпружеска имуществена общност лек автомобил. В последната хипотеза се касае за автомобил придобит по време на брака, който е собственост на двамата съпрузи.

За да се възползват от възможността гражданите трябва да подадат заявление – декларация по образец в дирекция „Социално подпомагане“ на Агенцията за социално подпомагане по постоянния си адрес. Има възможност това заявление да бъде подадено и чрез упълномощен представител, но пълномощникът трябва да представи пълномощно с нотариално заверен подпис.

Прочетете също:

Паралелка „Баскетбол“ разкриват в СУ „Иван Вазов“ – Плевен

БК „Спартак Плевен“ продължава усилената си работа с подрастващите в града. От клуба ще си ...