Начало / Култура / Китара уникат е една от наградите във фестивала на китарата – Плевен 2016

Китара уникат е една от наградите във фестивала на китарата – Плевен 2016

Класическа китара уникат, изработена от лютиера Христо Георгиев, на стойност 4000 евро ще е голямата награда, която ще бъде връчена в тазгодишното издание на Международния фестивал за китара – Плевен 2016. Той ще се проведе от 30 ноември до 4 декември в нашия град и остава само една седмица до крайния срок за записване в конкурсната програма на фестивала, напомнят организаторите от Сдружение „Изкуството до мен“ и Читалище „ЛИК”.

Общият награден фонд на фестивала е 20 276 лева. Освен парични и предметни награди, ще бъдат присъдени и множество специални награди, осигурени от партньори на организаторите.

Цветан Недялков и Веселин Койчев – преподаватели в музикалните академии в София и в Пловдив, ще са част от професионалното жури в категория „Акустична китара“.

Китарата уникат ще бъде присъдена на победителя в категория „Класическата китара“ – четвърта възрастова група „Без възрастови ограничения“ . Моделът е изработен от индийски палисандър,явор и абанос. Победителят в тази категория ще получи парична награда от 1500 лева, както и покана за участие в 6 концерта на територията на България, които ще се проведат през 2017 година.

 Китари ще получат и победителите в категория „Акустична китара“ и първа Б възрастова група в категория „Класическа китара“.

Фестивалът за китара включва пет концертни вечери,  конкурс в 12 категории, майсторски класове, изложение на музикални продукти, представяне на музикални инструменти и лютиери, както и богата съпътстваща програма.

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...