Начало / Последни новини / Проектът за реконструкция на помощното игрище отново внесен в Министерството на спорта

Проектът за реконструкция на помощното игрище отново внесен в Министерството на спорта

Община Плевен е депозирала отново в Министерството на младежта и спорта проектът за реконструкция на помощното игрище, което се намира над стадион „Плевен”. Той е изготвен преди години и веднъж вече е депозиран в спортното министерство, но без последствия. Тъй като срокът на строителното разрешително е изтекъл, то е подновено и преди броени дни проектът е внесен отново, обясни кметът Георг Спартански. Ако бъде одобрен за финансиране, кметът ще настоява пистата за лека атлетика да не бъде с четири, а с шест коридора. Проектът предвижда още сектор за хвърляне и игрище.

Кметът подчерта, че леката атлетика в Плевен не се унищожава, а обратно – ще получи няколко съоръжения, които ще са достатъчни за провеждане на състезания и тренировки. Визирайки съществуващата покрита лекоатлетическа писта и пистата, която ще бъде изградена под козирката на сектор Б при реконструкцията на стадион „Плевен”.

Ако проектът за реконструкцията на помощното игрище не бъде одобрен за финансиране от държавата, Община Плевен ще може да си позволи да тегли кредит, за да го финансира, заяви Спартански.  Според разчетите ще са нужни около 1.5 млн. лева.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...