Начало / Общество / 80 човека ще храни обществената трапезария в Кнежа

80 човека ще храни обществената трапезария в Кнежа

80 души от Община Кнежа ще ползват услугите на обществената трапезария в периода от 15 юли до 31 декември. Това ще стане възможно, след като беше подписан договор с фонд „Социална закрила” за реализирането на дейностите, информират от местната администрация.

Групите, които ще могат да ползват услугата, са хора и семейства на месечно подпомагане по чл.9; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи хора и семейства, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, пенсии за инвалидност, наследствени пенсии или такива, несвързани с трудова дейност. В обществената трапезария топла храна ще получават скитащи и бездомни възрастни и деца.

От администрацията уточняват, че ползващи на друго основание подобен тип услуга хора, не могат да бъдат потребители на обществената трапезария.

На свое заседание пък по-рано Управителният съвет на Фонд „Социална закрила” реши да се завиши стойността на хранодена за всички доставчици на обществените трапезарии от 2.20 лв. на 2.50 лв. След предварително заявената потребност за увеличаване на обслужваните хора, е решено да се увеличи броят на изхранваните чрез обществените трапезарии в страната.

Прочетете също:

Съветниците се събират извънредно на 7 декември

Общински съвет – Плевен се събира извънредно за заседание на 7 декември, съобщиха от пресслужбата ...