Акценти
Начало / Общество / Птица в беда обедини непознати

Птица в беда обедини непознати

Сигурно на всеки се е случвало да получи електронно писмо, предназначено за друг. Този път обаче такава грешка стана началото на съвместни опити да помогнем на птица от непознат за нас вид, изпаднала в беда.

Подател на писмото до редакцията на infoPleven е Бети /поне според електронния адрес/. Вече цял месец тя се опитва да помогне на птицата, която намира паднала и накълвана от гарвани. Промива раните и те зарастват. Неочакваната гостенка явно се чувства добре, защото жълтите мъхчета в този един месец опадват, променя се окраската на перата, човката и пръстите – явно расте. Проблемът е, че Бети живее много далече и единственото място, до което отишла безплатно, е зоомагазин. За да попита каква е птицата и с какво да я храни, така че гостенчето да яде без чужда помощ и да може да полети.

Посъветвахме Бети и й дадохме координати на специалистите от РИОСВ Плевен, обяснихме и възможността птичето да бъде откарано в спасителния център за диви животни в Стара Загора, където ще се погрижат за него.

Сега чакаме – с надеждата да успеем да помогнем на птичето.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...