Начало / Политика / 70 процента готовност за предстоящите парламентарни избори декларираха от коалиция „Лидер” – НИЕ в Плевен

70 процента готовност за предстоящите парламентарни избори декларираха от коалиция „Лидер” – НИЕ в Плевен

Няма други формации, които да са така подготвени технологично за предстоящите парламентарни избори, както коалиция „Лидер” – НИЕ.  Това обяви на пресконференция днес зам.-председателят на НИЕ Борис Ячев и посочи, че имат почти 70% готовност за изборите.

Борис Ячев изтъкна, че общият политически проект на двете формации става все по-интересен не само на социолозите, но е търсен и желан партньор от други политически сили. На пресконференцията стана ясно, че „Лидер” и НИЕ водят преговори за разширяване на кръга от партньори в дясно-центристкото пространство, като до средата на март тези диалози ще бъдат облечени в предизборни споразумения. Ячев обяви, че разговори се водят със СДС, земеделски организации.  Нашата  цел е не само да бъдем част от следващия парламент, а да бъдем част от следващото дясно-центристко управление, заявиха представителите на двете политически формации.

Те припомниха, че имат добра коалиционна предистория от последните местни избори, когато успяха да спечелят 122 000 гласа и имат 275 общински съветници в 45 общини на страната.

В тази предизборна кампания „Лидер” и НИЕ се обединяват зад общата идея „Да съживим България”, обяви Владимир Маринов, зам.-председател на ПП „Лидер”.  Ние искаме да спрем процеса на непрекъснато обедняване на българите и да дадем възможност на българския бизнес да се възроди, каза Маринов и допълни, че сега всички говорят за реформи, но никой не говори откъде ще дойдат парите за тези реформи, когато икономиката ни е в колапс. Ние имаме конкретни идеи как това да се случи, заяви Маринов.

По темата на деня – предстоящия референдум, от двете политически формации обявиха, че призовават членовете и симпатизантите си да участват в референдума, въпреки резервите, които имат към формулировката на въпроса.

Областният координатор на „Лидер“ – Плевен Велизар Петков съобщи, че зам.-председатели на двете политически формации днес ще проведат среща с представители на структурите си в областта.

На снимката: Владимир Маринов – зам.-председател на „Лидер“, Велизар Петков – областен координатор на „Лидер“, Борис Ячев – зам.-председател на НИЕ,  Николай Маринов – председател на НИЕ – Плевен /от ляво надясно/

Прочетете също:

При близо 42% обработени протоколи в Плевен партията на Слави с най-много гласове

При 41.67% обработени протоколи от СИК в РИК – Плевен партията на Слави Трифонов – ...