Начало / Култура / 7-годишни колоритчета със златни медали от конкурс в Румъния

7-годишни колоритчета със златни медали от конкурс в Румъния

Седемгодишните Александра Георгиева и Ема Динкова от арт школа „Колорит” са златни медалисти от 8-ия Международен конкурс за детска рисунка в Голещи – Румъния.

 Темата на тазгодишното издание на конкурса е „Игрите  и традиционните играчки в моята страна”. Александра печели високото отличие с живописното си творба „Парцалената кукла”, а Ема завоюва първото място със своята рисунка  „Кукла от дърво”. , научихме от арт педагога на „Колорит” Майя Ананиева. Ръководителят на школа „Колорит” Майя Ананиева сподели, че темата е провокирала интереса на децата към една разходка в миналото, за да видят какви са били  автентичните играчки на техните баби. Тази завладяваща емоция те вдъхновено пресъздават в своите творби.

Международният арт форум се организира от Музея на лозарството, овощарството и архитектурата в Голещи. Всяка година темата е различна, но винаги е свързана с културното и фолклорно богатство но народите. В  конкурса се включват хиляди участници от 4 до 19 годишна възраст от страни от различни континенти.  Международната изложба по традиция се представя в арт галерията на музейния комплекс и се радва на много зрители.

 

Прочетете също:

Дрогирана шофьорка засякоха в Славяново

На 28 септември 2020 година около 18.30 часа в град Славяново на улица „Георги Димитров“ ...