Начало / Икономика / 60 безработни ще бъдат озеленители по проект в Червен бряг

60 безработни ще бъдат озеленители по проект в Червен бряг

От 1 март 60 дълготрайно безработни лица от община Червен бряг ще могат да започнат работа като озеленители. Това става след като кметът Павлин Фильовски подписа нов договор с Агенцията по заетостта. Работните места са по проект „Подкрепа за заетост чрез процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ” по Схема „Подкрепа за заетост” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Проектът е за срок от 9 месеца, наетите ще са на 8-часов работен ден, с осигурена работната заплата 380 лв. плюс добавка за прослужено време и професионален опит. На назначените се поемат и всички дължими пенсионни и здравни осигуровки и платен годишен отпуск. Освен тези 60 души, по проекта е предвидено да бъдат назначени и 10 наставници, които през първите 6 месеца ще извършват съответното обучение.

Във всяко селище вече са определени площите, в които ще бъдат осъществявани дейностите по подготовка на почви, засяване, засаждане, отглеждане на дървета и храсти и почистване на зелени площи и алеи.

„Усилията ни с този проект са в две посоки – от една страна, да спомогнем за облагородяване на средата, в която живеем, а от друга – осигуряване на социална закрила на уязвими групи от хора”, каза кметът на община Червен бряг при подписване на договора.

Прочетете също:

Съветниците приеха отчета за изпълнение на бюджета на Община Плевен за 2020 г.

Общински съвет – Плевен прие днес отчета за изпълнение на бюджета на Община Плевен за ...