Начало / Крими / Гледат дело срещу мъж, обвинен за убийство на самотна старица

Гледат дело срещу мъж, обвинен за убийство на самотна старица

За 25 февруари от 9.30 часа в Окръжен съд Плевен е насрочено дело срещу 58-годишен мъж, обвинен в убийство на самотно живееща 80-годишна жена в село Ленково. Според обвинителния акт, на 13 юни миналата година В. И. умишлено е умъртвил жертвата.

Ще припомним, че тялото на жената беше открито от сина й в легло в къщата около 8.30 часа на 14 юни. Трупът бил окървавен и с видими следи от насилие. Като автор на убийството беше посочен В. И., който няма криминални прояви и не е осъждан. За мотив за убийството бяха изведени стари неуредени финансови отношения по повод земеделски имоти. След започнал спор, 58-годишният гост нанесъл побой на жената с юмруци и с дървен стол, за което направи пълни самопризнания.

Първоначално В. И. беше задържан за 72 часа. По-късно Апелативният съд във Велико Търново постанови, че остава за постоянно в ареста, след като отмени определението на Окръжен съд Плевен, с което на мъжа беше наложена мярка “Подписка”.

По данни от обясненията на В. И. е видно, че той е безработен, няма постоянни доходи, издържа се от пенсията на баща си, когото гледа.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...