Начало / Последни новини / 51 медала за състезателите на клуб „Спартак 14” от национален турнир по Шотокан карате-до  

51 медала за състезателите на клуб „Спартак 14” от национален турнир по Шотокан карате-до  

12 златни, 15 сребърни и 24 бронзови прибавиха към актива си състезателите на плевенския Шотокан карате клуб „Спартак 14” след участието си в ежегодния национален турнир „ Купа Пазарджик“ по Шотокан карате-до за деца, юноши, младежи, мъже и жени. Той се проведе на 8 май в  чудесната многофункционална спортна зала „Васил Левски”  в Пазарджик и в него участваха 302 състезатели от 13 клуба от страната.

Плевенският „Спартак 14” се включи с 31 състезатели.

Най-добре представилият се състезател на Спартак 14 от този турнир е 12- годишният Петър Станчев. Той спечели 3 златни медала в трите индивидуални дисциплини, в които участва – ката, кумите и кумите – опен. Петър се класира и на трето място с отбора по ката в състав Петър Станчев, Дариан Абди и Станислав Станчев.

Следващият състезател с отлично представяне е 9 -годишният Максимилиан Кошериков с  2 златни медала – на ката и кумите-опен.

Учениците на Спортно училище „Г.Бенковски“ със спортен профил Шотокан карате-до отново направиха отлично представяне. Със златен, сребърен и бронзов медал от три дисциплини се завърна Тихомир Тодоров. Златен медал спечели и с отбора си по ката в състав Елица Станчева, Гергана Атанасова, Тихомир Тодоров. Другите ни ученици от Спортно училище с отлично представяне са Маскимилиан Рупчански – 1 място ката и 2 място кумите, Илхан Василев – 1 място кумите и 2 място кумите-опен, Габриел Рупчански – два сребърни медала в двете кумите дисциплини и Даяна Дерекова – сребърен медал в ката.

Златни  медали завоюва  и  Ивайло Боев  при мъже в дисциплината Шобу кумите – Опен. Той спечели и бронз в ката. Стефани Иванова е 1 на кумите и 3 на кумите- опен. Васил Брайков е със златен медал в кумите до 57 кг. и трети на кумите – опен.

Сребърни медали спечелиха Мирела Йолова на ката и Мариана Вълчева на кумите при жени. Елица Станчева се класира на 2 място в ката и на 3 място в кумите до 55 кг. Гергана Атанасова освен с отбора си по ката, спечели и сребро на ката при 16-17 г. девойки. Отбора по ката при най-малките, който е в състав Илия Мицев, Александър Иванов и Людмил Славков се класираха втори. Людмил Славков е втори на ката и трети на кумите- опен, а Александър Иванов – втори на кумите – опен. Другият сребърен медалист е Станислав Станчев в дисциплината ката.

При най-малките – 7-годишните момчета, двамата ни състезатели Максим Боев и Евгени Лазаров се представиха повече от отлично. Максим спечели сребро в ката, и бронз в макивара, кумите и кумите- опен. Евгени е втори в кумите и трети в ката и кумите до 35 кг.

Бронзови медали спечелиха: Йоан Тонов – кумите и кумите- опен,  Илия Мицев – кумите, Теодора Иванова – кумите, Теодора Ананиева – кумите, Кристиан Костов – ката, Дариан Абди – ката, Виктор Павлов – ката, Мартин Първанов – кумите, Дария Петкова – кумите и Християн Спиридонов – кумите.

„Искам отново да благодаря за усилията на треньорският  екип  в клуба –  Маринела Петрова и Бетина Кисьова за отличното представяне на нашите състезатели през целия състезателен сезон, който ще приключи с участие в Клубното първенство за 2021 г.. Благодаря и за труда и постоянството на състезателите ни, и неизменната подкрепа на родителите“ – каза старши-треньорът на клуба Милена Кирниколова.

Прочетете също:

Тази вечер отново третират срещу комари в Плевен

Второ допълнително третиране срещу увеличената след продължителните дъждове популация на комари ще се проведе тази ...