Акценти
Начало / Спорт / 30 ентусиасти стартираха пешеходния поход в Кайлъка

30 ентусиасти стартираха пешеходния поход в Кайлъка

пешеходен поход Кайлъка

Около 30 ентусиасти се включиха в пешеходния поход, който стартира в 8,30 от началото на Кайлъка и ще продължи до хижа „Среброструй”. Мероприятието е във връзка с отбелязване на 113 години от създаването на туристическо дружество „Кайлъшка долина”, информира за infopleven Поля Генчева, председател на Пешеходния клуб при Дружеството. То е включено и в програмата, с която Община Плевен отбелязва празника на града.

Поля Генчева пешеходен клуб

Пешеходен поход Кайлъка

В 12 часа до поляната на хижата ще се съберат всички клубове при дружеството, а в 13 часа ще бъдат раздадени награди в направленията ориентирани, ученически спорт, щафета. Първите три отбора от ученическия спорт ще се класират за участие в националното състезание за приз „Кристален еделвайс”, който се провежда на язовир Копринка.

куче

Веселието ще започне след 13 часа. Организаторите са предвидили почерпка за всички. В празника ще се включат и гости от Кнежа.

Членовете на плевенския пешеходен клуб са 100. Най-младите са ученици, а най-възрастните са почти на 70 години. Следващото мероприятие на клуба е петдневен поход в Пирин, който ще се състои от 9 до 13 юли. Водачи ще са опитните Андрей Новомиров и Иван Стефанов, информира още Генчева.

Прочетете също:

Сребърен медал за хандбалистите от град Левски в Турнира за Купа България

Хандбален клуб „Левски”от гр. Левски се представи отлично  в Турнира за Купа на Република България ...