Начало / Спорт / Киноложка изложба за всички породи кучета откриват в Кайлъка

Киноложка изложба за всички породи кучета откриват в Кайлъка

куче

Традиционната пролетна изложба за всички породи кучета ще бъде открита в 11 часа в началото на парк Кайлъка в Плевен, информира за infopleven д-р Георги Илиев, главен отговорник за селекцията и развъждането при Българския републикански съюз за българско овчарско куче.

куче

Изложбата се провежда от 6 години. Основен инициатор на събитието е местният Клуб за българско овчарско куче „Кайлъка”. Ядрото е от 16 човека, а кучетата са почти 100. „Опитваме се да популяризираме българското и народното”, заяви Илиев. Днес ще се представят повече от 10 породи, като участниците са от цялата страна – от Плевен, Разлог, Калугерово, Видин, Монтана и др. Поканени са и международни съдии, които ще оценяват чуждестранните породи.

българско овчарско куче

Конкуренцията е между животни от двата пола и в различните възрастови групи. Във всички класове ща бъдат отличени най-добрите участници, между които ще бъде избран победителят на изложбата. Има специален шоу клас относно българско овчарско куче – клас работен. В него се представят автентични кучета, които са в своята собствена среда, т.е. със стадата животни, и техните собственици ги представят, облечени с националната носия, характерна за съответния регион. „Целта е да покажем фолклора на различните региони на страната”, каза д-р Илиев.

За всички победители днес е осигурена и по 10 кг гранулирана храна.

купи кучета

купа кучета

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...