Начало / Последни новини / 26-ото издание на рали-крос „Ловеч“ ще се проведе тази седмица

26-ото издание на рали-крос „Ловеч“ ще се проведе тази седмица

Тази седмица за 26-и пореден път ще се проведе автомобилното състезание по рали-крос „Ловеч“. За това информират от пресцентъра на Община Ловеч. Началото е поставено от ентусиастите Минчо Казанджиев, Димитър Василев, Иля Селектар и „Балмо“ – Ловеч. На път е да се сбъдне и мечтата на създателите на рали-кроса в България – състезанието на най-доброто трасе в България да стане открито европейско. Вече има две подадени заявки от румънските пилоти Юнита Михай и Петре Костаче. За всичките тези години надпреварата придобива голяма популярност, радва се на голям интерес, атрактивна е, протича на затворен маршрут и дава възможност пилотите да покажат умения, да реагират бързо и адекватно на сложни ситуации.
На трасето край село Баховица са се състезавали такива изявени пилоти като Митко Илиев, Стоян Апостолов, Илия Чубриков, Стоян Колев, Павел Жеков и ловешките шампиони Цецко Цачев и Ивелин Йончев, който е директор на тазгодишното издание на рали-крос „Ловеч 2015”
Организатори на състезанието са Българската федерация по автомобилен спорт, СБА – клон Ловеч и Община Ловеч, то е трети кръг от шампионата на България по рали-крос.
Трасето е разположено до футболния стадион край селото и е с дължина 1052 метра. За първи път тази година то е с променена посока, въведен е нов елемент – жокер обиколка, по който принципно се кара в европейския и световен рали шампионат. Тези изменения са предложени от директора на състезанието.
Рали-кросът ще се проведе в събота и неделя, 27 и 28 юни. Свободната тренировка започва в 14.30 часа, а официалната – в 15.45 часа. Началото на първия квалификационен тур е в 17 часа. Вторият и третият тур са предвидени за неделя в 9 часа, половин час по-рано е тържественото откриване. Стартът на финалните серии е в 12.30 часа. Официалните резултати и класирането ще бъдат обявени в 14 часа в неделя, тогава е и награждаването.

Прочетете също:

300 награди от цял свят за талантите от „Колорит” връчват на церемония в галерия „Бешков”

Тържествена церемония за връчване на 300 награди, спечелени от малките художници на арт школа „Колорит“ ...