Начало / Общество / Центърът за обществена подкрепа в Белене отпразнува първия си рожден ден

Центърът за обществена подкрепа в Белене отпразнува първия си рожден ден

Центърът за обществена подкрепа в Белене отпразнува своя първи рожден ден. Той бе открит на 16 юни 2014 г., а услугите, които основно се предлагат в него, са психологическо и семейно консултиране, повишаване на училищната мотивация при риск от отпадане от училище, повишаване на училищната мотивация при обучителни затруднения, социално консултиране, подпомагане на деца и техните родители, обучения по семейна грижа и позитивно родителство.
Сред гостите за тържеството бе и кметът на Белене Момчил Спасов. „Пожелавам на Центъра да е все така успешен, да се развива и разширява капацитета си”, каза той и благодари на всички, които по един или друг начин са допринесли за създаването на Центъра.
Центърът за обществена подкрепа в Белене е държавно делигирана дейност, бюджетно звено към Община Белене, на пряко подчинение на кмета, информира Ралица Господинова. В момента в ЦОП-Белене работят пет специалиста – ръководител, който работи и с потребители по услугите „Психологическо консултиране и подкрепа” и „Семейно консултиране”, един психолог, един социален работник и двама педагози. На граждански договор бе назначен логопед от началото на месец ноември 2014 г. до края на месец май 2015 г. В област Плевен, освен в Белене, Центрове за обществена подкрепа има в градовете Плевен, Левски, Долна Митрополия и Червен бряг.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...