Начало / Образование / Ученици от ПГ по транспорт спечелиха „Кристален еделвайс“ от национално състезание за спортно-туристически умения

Ученици от ПГ по транспорт спечелиха „Кристален еделвайс“ от национално състезание за спортно-туристически умения

Учениците от Професионалната гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” – Плевен се завърнаха от Националния преглед на спортно-туристическите умения и сръчности за учащи се с приза „Кристален еделвайс 2015“. От 19 до 21 юни плевенската група се включи във финалния кръг, който тази година се проведе на язовир „Копринка” край град Казанлък. Учениците от ПГ по транспорт са мерили сили с отбори от туристически дружества и училища от цяла България. Плевенският отбор е представил на състезанието и Туристическо дружество „Кайлъшка долина”.

Възпитаниците на ПГТ са участвали в няколко състезателни дисциплини – теглене на въже, опъване на палатка за време, стрелба с лък, игра „Познавам ли моята България”, включваща разпознаване на макети на туристически обекти, поставянето им на картата на България и представяне на природните, културните и туристически ресурси на родния край.

Равносметката за плевенчани от надпреварата са две призови места – първо място в състезанието по теглене на въже – младша възраст, и второ в състезанието по теглене на въже – старша възраст.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...