Акценти
Начало / Общество / 1916 социално слаби в Червенобрежко ще получат хранителни помощи

1916 социално слаби в Червенобрежко ще получат хранителни помощи

От утре, 8 януари, започва раздаването на хранителни продукти за най-бедните в Червенобрежко, съобщават от пресцентъра на Общината в Червен бряг. Днес помощите пристигнаха в града и бяха складирани във временен пункт в сградата на бившия Градски универсален магазин.  В Червен бряг пакетите ще се раздават със съдействието на Общината. Право да получат индивидуални пакети с храни имат 1916 жители на община Червен бряг според списъците на Агенцията за социално подпомагане.

На всеки социално слаб се полагат по 5 пакета брашно, 6 пакета спагети, 2 компота, 1 конфитюр и 3 пакета леща, които имат общо тегло 13,6 кг. Помощите се доставят по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане и се финансират от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се. Бенефициент по програмата е Българският червен кръст.

Кампанията по раздаването ще започне от утре, когато най-напред ще получат пакетите си кметствата, и ще продължи до 20 януари. В Червен бряг помощите ще се раздават от 11 януари, понеделник. Пунктът за храни ще работи сутрин от 8.30 часа до 12.30 часа и следобед от 13.00 часа до 17.00 часа.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...