Начало / Образование / 11 учители от „Заедно в час“ ще преподават в Плевенско и Ловешко

11 учители от „Заедно в час“ ще преподават в Плевенско и Ловешко

11 учители от програма „Нов път в преподаването“ на „Заедно в час“ ще преподават в област Ловеч и област Плевен от началото на новата учебна година. Те ще работят в осем училища партньори на организацията в Луковит, Дерманци и Румянцево (обл. Ловеч) и Плевен, Бохот, Крушовене, Ясен и Търнене (обл. Плевен).

Новите учители в региона са петима, а шест продължават във втората си година от програмата. Новите преподаватели са по едни от най-търсените предмети – математика (трима души), английски и български. В двете области продължават да преподават още десет от възпитаниците на програмата от предишни випуски в различни населени места. В област Ловеч „Заедно в час“ работи от 2013 г., а в област Плевен от 2017 г.

През тази година (2020) Фондацията започна и нова двугодишна програма „Училища за пример“ за цялостна подкрепа и професионално развитие на училищни екипи. Тя ще подкрепя училищата в разработването и прилагането на устойчиви и ефективни практики за преподаване и управление, които допринасят за успеха на всеки ученик. Участниците в първия випуск са 26, като две са от област Плевен – ОУ „Антон Страшимиров“ Бохот и Професионална гимназия по мениджмънт и хранителни технологии в Плевен.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...