Акценти
Начало / Общество / Приз „Добрият пример” за „Доброволци за Кайлъка” и за Люси Дяковска

Приз „Добрият пример” за „Доброволци за Кайлъка” и за Люси Дяковска

Награда за устойчивата си доброволческа дейност и добрия пример в продължение на години  получиха „Доброволци за Кайлъка“, които заедно с обичаната певица Люси Дяковска посвещават времето и усилията си на нелеката задача да облагородят потъналия в забрава парк „Кайлъка“ край Плевен. Призът „Добрият пример” се връчва от организаторите на инициативата „Да изчистим България за един ден”.

Фондация „Аз съм Кайлъка” организира среща с плевенчани

Този септември най-мащабната национална доброволческа у нас няма да проведе традиционното масово почистване на страната. В условията на извънредна ситуация  призивът към всички доброволци е за ежедневна грижа към средата, в която живеем, в съчетание с отговорност за здравето на хората. Световният ден на почистването на 19 септември може да бъде отбелязан чрез малки индивидуални и семейни акции за почистване на градинките и любимите места за отдих, организиране на семейни пикници с нулев отпадък, облагородяване на пространства, почистване на обществени чешми и др. В подкрепа на глобалното събитие bTV Media Group стартира и пилотна инициатива с фокус върху проблема със замърсяването с цигарени фасове както в природата, така и по улиците на България.

От началото на „Да изчистим България заедно“ досега близо 2 500 000 доброволци, въоръжени с ръкавици и чували, са чистили страната. По данни на екоминистерството, те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...