Начало / Общество / 175 некоректни данъкоплатци от област Плевен дължат 1.6 млн. лева на НАП

175 некоректни данъкоплатци от област Плевен дължат 1.6 млн. лева на НАП

От офисите на НАП при ТД – В.Търново предприемат допълнителни мерки спрямо задължени лица и дружества с просрочените публични вземания, информират от там. Това ще се случва чрез телефонни напомняния и писма. 175 на брой са некоректните данъкоплатци в област Плевен с общо 1.6 млн.лв. просрочени задължителни осигуровки за месец юни 2015 година.
Със задължение в диапазона от 1000 до 20 хиляди лева са 162-ма длъжника, като 74 от тях получиха телефонно обаждане от офиса на НАП – Плевен с учтива покана да се издължат към държавата. Целта на телефонната кампания е длъжниците да бъдат стимулирани да погасят дълга си преди предприемането на действия от публичните изпълнители по обезпечаване и принудително събиране. Повече от 70% са се отзовали и доброволно са внесли 1 241 852 лева, като до 31 август изцяло или частично са погасили дълга си. Над 400 хил. лв. са постъпленията за осигуровки от длъжници с изпълнителни дела. Имуществото на останалите подлежи на обезпечаване, последвано от публична продажба.
До дружествата с над 50 хиляди лева просрочия са изпратени уведомителни писма, че разполагат с 14 дни за предприемане на ефективни действия по погасяване на задълженията или за предлагане на срок и начин на разплащане. Целта на мерките, които ще продължат да се прилагат от НАПе стимулиране на активно поведение от страна на лицата с просрочия и повишаване на събираемостта на приходите от данъци и осигурителни вноски.
За удобство на гражданите и фирмите с публични задължения и/или образувани изпълнителни дела от 1 юли 2015 г. ежедневно в сградата на офис на НАП – Плевен на ул.“Дойран“ 43 работи приемна с дежурен публичен изпълнител в стая 401 /гише 50/. Услугата е въведена в системата за управление на опашките и е необходимо да се изтегли номер от билетоподаващото устройство меню „Дежурен публичен изпълнител“. Работното време на офисите на НАП е от 9.00 до 17.30 часа.

Прочетете също:

Тази вечер в Плевен е официалният старт на националния поход „По стъпките на Левски”

Тази вечер, от 18.30 часа, пред паметника на Васил Левски в Плевен ще бъде даден ...