Начало / Последни новини / СКЛА Феникс 2004 с близо 25 атлети в националните шампионати през новия сезон

СКЛА Феникс 2004 с близо 25 атлети в националните шампионати през новия сезон

С повече състезатели ще участва плевенския СКЛА Феникс 2004 в националните първенства по лека атлетика през новия сезон в сравнение с миналия. Окончателният състав все още не е уточнен, но се очаква възпитаниците на клуба да са около 25. Във възрастовата група до 14 години треньорите ще заложат на 6-7 състезатели. С двама повече ще са при юношите и девойките младша възраст. 4-5 ще са в надпреварите на старшата. Вера Първанова /спринт 100 м и 200 м/, Анита Йорданова /щафети 4х100 и 4х400/ и Ивайло Петров /маратон/ ще представят плевенския клуб в битките за жени и мъже.

В момента всички състезатели на СКЛА Феникс 2004 са в почивка. Тренировъчният процес стартира на 1 септември. Планира се едноседмичен лагер, но ако не се осъществи подготовката ще протече изцяло в Плевен.

„Идната година ще е доста натоварена за нашия клуб, но това е положително. Доволен съм от развитието ни. Освен това успешно завършихме първия етап от програмата „Спорт за деца в свободното време“ на Министерството на младежта и спорта. Радващото е, че децата участваха с голямо желание. Броят им надвиши оптималния, но не сме връщали никого. В момента някои от тях продължиха да идват и провеждат занимания. Ползата е огромна. Резултатите са на лице – шест деца се представиха блестящо на националните първенства. Това е една от най-добрите програми за клубовете, осигурени от спортното министерство“, коментира президентът и главен треньор на СКЛА Феникс 2004 – Светослав Топузов.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...