Акценти
Начало / Общество / Плевенчанин с награда от кмета на Чикаго

Плевенчанин с награда от кмета на Чикаго

Плевенчанинът Симеон Летов получи почетен плакет от кмета на Чикаго – Рам Емануел, за това, че е шофьор на такси, достъпно за хора с увреждания. Плевенчанинът е получил и медальон за таксито си на стойност $60 000. Обикновено шофьорите плащат наем за медальон по около $800 на седмица. Медальонът ще даде възможност на Симеон Летов да бъде независим в настоящата си професия. Той е избран сред повече от 400 шофьори на таксита, пригодени за хора в неравностойно положение. Благодарение на доброто си отношение и отлично обслужване към клиентите си, самите те са го предложили за тази награда, пише българският сайт Чикаго.бг.

Отличието се присъжда от отдел „Бизнес въпроси и защита на потребителите“ към кметството на Чикаго, по линията за примерно обслужване на хора с увреждания за изминалата 2017 година.

Наградите изтъкват усилията на кметството в Чикаго да увеличат броя на такситата пригодени за инвалиди. Наградата „BACP Taxicab Driver Excellence Award“, стартира през 2012 г., за да възнагради шофьорите, предоставящи примерни услуги на пътниците с увреждания.

Симеон Летов идва в САЩ през 2001 г. за обучение по мениджмънт и финанси. След дипломирането си, работи в компания като мениджър в продължение на 10 години. Икономическата криза го кара да си търси друга работа. Така започва да кара такси за инвалиди и обслужва хората с увреждания.

„Tази награда пренадлежи на цялото ми семейство, защото когато аз работя по много часове всеки ден, съпругата ми трябва да се грижи за трите ни деца и за всичко останало. Благодаря й от сърце за това, че е до мен и заедно се борим с чудото наречно живот“, казва Симеон Летов.

Изборът му да работи в помощ на нуждаещите се от по-голямо внимание хора не е случаен. Когато Симеон е на 16 години се разболява от левкемия. Преминава през невероятни трудности и препятствия, като на няколко пъти е бил на косъм от смъртта. Тогава се обърнал с вяра към Бог и чудото се случва, той е излекуван. Неговият път във вярата  го прави чувствителен и загрижен към нуждите на хората.

Снимка: Чикаго.бг

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...