Начало / Икономика / 15% увеличение на приходите отчитат от НАП – Плевен

15% увеличение на приходите отчитат от НАП – Плевен

През първите пет месеца на годината офисът на НАП Плевен отчита 15 процента ръст на приходите в сравнение със същия период на миналата година. „Това отрежда на плевенския офис едно от първите места сред седемте офиса от обхвата на Териториалната дирекция на НАП Велико Търново”, изтъкна Веселка Костадинова, главен експерт в приходната агенция.

Общо от началото на годината до края на  май  2012 г. от данъци и осигурителни вноски постъпленията в хазната са 67 714 168 лева,  което е с 9 млн. лева  повече от същия период на 2011 г. Изпълнението на годишния план е 41.7 процента, въпреки плануваното увеличението с над 7 милиона лева в сравение с миналата година.

До края на  май  от данъци върху доходите на физическите лица са постъпили 15.3 млн.лв., което е с 1.6 млн.лв. повече от миналата година, принос за което има  и платеният годишен данък  от  земеделските производители в областта. Постъпленията от корпоративни данъци възлизат на 6.9 млн.лв., с над 867 000 лв. повече от  постъпилите през  2011 г. и изпълнен план на 66 процента.

Във фондовете на Държавното обществено осигуряване и Националната здравно-осигурителна каса през периода са внесени общо 30 678 221 лева, с над 3 млн.лв. повече  от  2011 г.  Увеличението спрямо същия период на 2011 г. се дължи на ръст на постъпленията във фонд  Държавно обществено осигуряване с 12%  и съответно  9 %  ръст на вноските за здравни осигуровки.

Прочетете също:

Предстои пълно обновяване на бул „Скобелев“, укрепват и сградата на галерия „Бешков“

Едно от най-важните инвестиционни намерения на Община Плевен за тази година е  стартът на основен ...