Акценти
Начало / Общество / 1433 моторни превозни средства са проверени при специализирана полицейска операция в област Плевен

1433 моторни превозни средства са проверени при специализирана полицейска операция в област Плевен

От 7 май до 12 май се проведе специализирана полицейска операция за използването на обезопасителни системи от водачите на моторни превозни средства и техните пътници. Специален акцент е поставен и на правилното превозване на деца.

Проверките включваха и правилното поставяне на регистрационния номер от мотоциклетистите. Според изискванията на Наредба № I-45 от 24.03.2000 г., регистрационните табели на мотоциклетите се поставят само отзад, но така че да се осигури тяхната видимост и осветеност нощно време. Освен това при закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата, целостта на графиката и символите на номера (чл. 10, ал. 5 от Наредба № I-45 от 24.03.2000 г.).

Успоредно с това бе засилен контрола за спазването на скоростните режими.

По време на специализираната операция в област Плевен са проверени 1433 моторни превозни средства и 1803 лица. За констатирани нарушения са съставени 406 фиша и 293 акта. Засечени са 6-ма мотоциклетисти без защитни каски. 94 са установените нарушения, свързани с неползване на колани и обезопасителни системи от водачите на автомобили. В рамките на акцията са връчени 120 електронни фиша. Установени са 9 МПС без регистрация.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...