Начало / Здравеопазване / 12 плувни басейна без нарушения в Плевенска област

12 плувни басейна без нарушения в Плевенска област

От Регионална здравна инспекция информират, че при извършените проверки на  12-те плувни басейна регистрирани като обекти с обществено предназначение в Плевенска област не са установени нарушения.

Д-р Ани Симеонова от РЗИ – Плевен съобщи, че към настоящия момент няма проблеми с  функциониращите 12 басейна на територията на областта.  Установено, е че всички проби отговарят на изискванията за хигиена на обектите. Всички басейни имат механично почистване. От фирмите, стопанисващи басейните, ежедневно се извършва дезинфекционна обработка  и се следи за  нивото на остатъчния хлор, също и допълнително извършват мониторинг на качеството на водата.

Комисията от Регионална здравна инспекция е извършила проверка и  на протоколите на стопанисващите фирми, при тях също няма несъответствие и нарушения. Проверки на качеството на водата в плувните басейни РЗИ извършва всеки месец. При установен проблем се прави второ пробонабиране и ако не е отстранен, следват санкции. Проверки се извършват и при поданен сигнал.

Д-р Симеонова припомни, че къпането в река Дунав и вътрешните водоеми на територията на областта  е забранено.

Прочетете също:

Хандбалният Спартак загуби от вицешампиона

Плевенският Спартак падна в Шумен от едноименния тим с 18:33. Двубоят е от деветия кръг ...