Акценти
Начало / Общество / От Коиловци отново тръгнаха на път с девиза „Опознай Родината, за да я обикнеш”

От Коиловци отново тръгнаха на път с девиза „Опознай Родината, за да я обикнеш”

По традиция всяка година НЧ “Христо Ботев-27“ в село Коиловци организира по няколко екскурзии в страната и чужбина. Този път те избраха да посетят Белоградчик и Видин, споделят от читалището. Участниците в екскурзията имаха възможност да се насладят на изваяните от природата уникални Белоградчишки скали и построената от предците ни крепост – Баба Вида.

Ентусиастите са посетили и близкия румънски град Калафат. Възхитени от гледката, която се разкривала през Дунав мост 2, те се отправили към града. „Той ни очарова със своята чистота и зелените си алеи, започващи от центъра и чак до брега на Дунав. Прекрасно място за отдих и разходка, откъдето почерпихме идеи, които да използваме в нашето населено място. Местата, които посетихме, и емоциите, които изживяхме, ни заредиха с положителна енергия”, разказват от читалището.

В групата туристи се включва екипът на читалището, кметът на Коиловци и други жители на селото, както и хора от градовете Славяново, Плевен и София. „Опознахме Родината и съседите и започваме да планираме ново пътешествие”, завършват разказа си от читалището.

екскурзия Коиловци

Снимки: НЧ “Христо Ботев-27“

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...