Акценти
Начало / Здравеопазване / 110 квестори ще следят за нормалното протичане на изпита по химия в четвъртък в Медицинския

110 квестори ще следят за нормалното протичане на изпита по химия в четвъртък в Медицинския

Вторият кандидатстудентски изпит за специалността „Медицина” – изпитът по химия, ще се проведе на 12 юли /четвъртък/ в Медицинския университет в Плевен.

Кандидат-студентите ще се настаняват по местата си в изпитните зали от 7.00 до 7.30 часа. Конкурсът по химия е писмен, включващ 2 изпитни въпроса и 4 задачи. Точно в 7.45 часа в зала „Асклепий” ще бъдат изтеглени изпитните въпроси и задачи. Това ще стане на произволен принцип в присъствието на ректора на висшето училище проф. д-р Григор Горчев, зам.-ректора по учебната дейност доц. Петьо  Бочев, декана на факултет „Медицина” доц. д-р Димитър Господинов, председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по химия доц. Мария Ангелова, председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова, представители на родителите и медиите.

Общо 110 квестори ще отговарят за нормалното протичане на изпита и ще следят за нередности, съобщиха от висшето училище.

На първия кандидатстудентски изпит по биология, който се проведе на 5 юли, не бяха хванати преписвачи. На изпит тогава се явиха 576 момичета и момчета, което означава, че средно 7 кандидати се съревновават за едно място по специалност „Медицина” при отпуснати 80 бройки по държавна поръчка за учебната 2012/2013 година.

Резултатите от изпита по биология ще излязат на 11 юли, ден преди изпита по химия и ще могат да бъдат проверени на сайта или на място в МУ-Плевен.

Прочетете също:

Почетни плакети на дългогодишни кръводарители ще връчат в Плевен

По повод  Международния ден на кръводарителя – 14 юни,организацията на Българския червен кръст в Плевен ...