Акценти
Начало / Общество / Велосипедист се блъсна в колата на кмета, приет е в болница заради болки в корема

Велосипедист се блъсна в колата на кмета, приет е в болница заради болки в корема

На спешна среща с журналисти късно следобяд днес кметът на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков разказа за пътен инцидент, станал в неделя сутринта, при който леко е пострадал 17-годишен велосипедист. В 8 часа на 8 юли проф. Стойков имал две операции, едната от които се очертавала да бъде тежка и затова я бил насрочил за неделя.  Отивайки към болницата, пресичайки кръстовището до Военна болница, проф. Стойков забелязал бързо движещ се велосипедист, който явно не може да спре на червен светофар. Реагирах, но почувствах удар в задната дясна част на автомобила,  разказа днес пред журналисти кметът. Той веднага спрял и видял момчето, паднало зад колата. „Помогнах му да стане, качих го в колата и го закарах в Спешното отделение на болницата”, разказа проф. Стойков.

Момчето е прието в Спешното отделение с охлузвания и е прегледано от дежурните лекари. Една рана, която се е сторила по-сериозна на професора, той почистил сам. „Накарах момчето да се обади на родителите си и ги изчаках да дойдат, за да разговарям с тях. Тъй като имах планувана операция, им казах, че съм на тяхно разположение веднага, след като тя приключи и да повикат КАТ”, обясни проф. Стойков.

Двете операции приключили към 11 часа и кметът веднага отишал в Спешно отделение и потърсил лекарите, които са приели момчето. Те му обяснили, че то и родителите му са си заминали.

Тази сутрин, понеделник, обаче майката се обадила, че детето е с болки в корема. „Веднага го насочих към хирургията и назначих необходимите изследвания, включително и скенер на корема. Позовавайки се на дългогодишния си опит на хирург, прецених, че в този случай е по-добре детето да остане в болницата под наблюдение”, обясни професорът. Прегледът със скенера е показал наличие на течност в долната част на корема, но без да има роптури.

Днес сутринта проф. Стойков е подал сигнал в МВР – Плевен за инцидента, станал в неделя. Започнала е проверка, научихме от говорителя на полицията Марияна Цветкова.

Според разказа на проф. Стойков момчето още в Спешното отделение само признало, че не успяло да спре на червен светофар и затова се блъснало в кметската кола. Оказало се, че велосипедът му е без задни спирачки, а предните почти не държали.

Кметът категорично отхвърли съмненията, че е употребил алкохол. За 27 години практика нямам нито един случай да вляза в операционна, след като съм пил, категоричен беше той.

На снимката ясно се виждат пораженията върху колата, където се е ударил велосипедистът.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...