Начало / Образование / 10 деца от НУ „Отец Паисий” ще се готвят за олимпиади по математика по проект

10 деца от НУ „Отец Паисий” ще се готвят за олимпиади по математика по проект

10 талантливи деца от НУ „Отец Паисий” ще се готвят за олимпиади по проект, информират от учебното заведение. Това е единственото начално училище в Плевен, спечелило проект по Национална програма „С грижа за всеки ученик”, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученически олимпиади”. Стойността на проекта е 1950 лв., а дейностите предвиждат допълнително обучение на 10 талантливи ученика по дисциплината математика. Обучението ще се провежда от двама преподаватели в малки групи от по 5 деца в рамките на два учебни часа седмично.
Очакваните резултати от проекта са повишаване на успеваемостта на всеки ученик от групите в рамките на входното и изходното ниво на знанията, усвоени методи за самоподготовка, успешно класиране на олимпиади и състезания, както и мултиплициращ ефект, изразен с увеличаване броя на желаещите ученици в училище да участват в математически надпревари.
Новата учебна година за училището започва и с преоборудване на материалната база. Напълно подменени са старите, многократно ремонтирани и амортизирани столове. Със средства от училищния бюджет са закупени 210 нови столове за учениците на обща стойност 4830 лв. Така всяка класна стая разполага с 30 места за сядане за нормално и комфортно протичане на учебния процес.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...