Акценти
Начало / Общество / Национална кампания за опазване живота на децата на пътя започва от утре

Национална кампания за опазване живота на децата на пътя започва от утре

С началото на учебната година започва и Национална кампания „За отговорни родители”. Нейната цел е да помогне за опазването живота и здравето на малките деца от детските градини и училищата, когато са на пътя.  Тя се организира от фондация „Безопасни улици от Валя“ и е подкрепена от общински и държавни институции, сдружения и неправителствени организации в страната. В Плевен кампанията се провежда със съдействието на РИО, сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Плевен, и на неправителствените организации на майките. В рамките на седмица ще бъдат разпространени плакати, на които нагледно са показани правилата за превозване на малките деца в автомобилите на родителите. Те ще бъдат разлепени на видни места в детските градини и началните училища в Плевен. В същото време от „Пътна полиция“ ще извършват проверки и ще санкционират родители, които се отнасят безотговорно към превозването на децата си до училище.

„Сигурно над 90% от шофьорите в България постоянно не спазват правилата за движение. Може би доста хора не го знаят или не са мислили върху това, а и не се коментират често точно такива неща по медиите. Това е и една от причините много родители да не се отнасят сериозно и отговорно към собствените си деца. Затова за 70-80% от загиналите по пътищата деца основна вина имат родителите им, а за останалите вина имат други родители”, пише на плаката, който ще бъде сложен на входовете на 1000 детски градини и основни училища в България, за да напомня постоянно на родителите да бъдат по-отговорни.

„Утре децата тръгват на училище. Нека всички се постараем да бъдем по-отговорни както към своите, така и към чуждите деца. Спазвайте правилата и заради добрия пример, който ще им дадем по този начин“, е призивът на представителите на фондация „Безопасни улици от Валя“ към родителите от цялата страна.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...